Fair Tea

NaZemi má vlastních pět čajů! Všechny jsou certifikované BIO i Fairtrade. A chutnají skvěle! Ať už preferujete rooibos, zelené čaje (Gunpowder, Korakundah) nebo černé čaje (Darjeeling, Earl Grey), nabídnou vám naše sypané čaje příjemný chuťový zážitek.

Rooibos

(Jihoafrická republika, Rooibos Limited)

Tento fairtradový rooibos se pěstuje na úpatí hory Cederberg v Jihoafrické republice severně od Kapského Města. Rooibos se vyznačuje nasládlou chutí, velkým obsahem antioxidantů a absencí kofeinu. V Jižní Africe se pije rooibos s mlékem a cukrem, vychutnat si ho ale můžete i samotný. Společnost Rooibos Limited je hlavním světovým dodavatelem rooibosu na světě.

Korakundah

(Indie, The United Nilgiri Tea Estates Co. Ltd.)

Tento fairtradový zelený čaj se pěstuje v horské oblasti Nilgiri na jihu Indie, odkud pochází ty nejlepší indické čaje. Kombinace vysoké nadmořské výšky, srážkového profilu a ekologického zemědělství dodává čaji jedinečný charakter. Zelený čaj Korakundah pomáhá udržet tělo i mysl aktivní.

Darjeeling

(Indie, Ambootia Tea Group)

Tento lahodný fairtradový černý čaj pochází z terasovitých čajových zahrad Ambootia, které leží na slunných svazích Himálaje. Čajové zahrady ve východoindickém Darjeelingu produkují ty nejlepší čaje již od půlky 19. století. Jedinečné klimatické a půdní podmínky dodávají čaji specifický květinový buket a výrazné osvěžující aroma. Čaj se vyznačuje plným tělem a typickou jemnou chutí.

Earl grey

(Indie, The United Nilgiri Tea Estates Co. Ltd.)

Tento fairtradový čaj se pěstuje v horské oblasti Nilgiri na jihu Indie, odkud pochází ty nejlepší indické čaje. Čaj je charakteristický osvěžující chutí, kterou skvěle doplňuje vůně bergamotového oleje. Místní plantáže v Korakundah jsou známé využíváním přírodních a udržitelných metod pěstování.

Gunpowder

(Čína, Dazhangshan Organic Tea Farmer Association)

Tento fairtradový zelený čaj pochází z čínského pohoří Wuyuan, jehož vlhké podnebí, hojná vegetace a bohatá půda přispívají k pěstování čaje nejvyšší kvality, který oceňovali již čínští císaři v dynastii Tang. Několik hodin po natrhání je zelený čaj napařován a poté rolován do malých kuliček. Po zalití se listy rozvinou a uvolní kulatou, lehce kouřovou chuť s plným tělem.